Thursday, November 3, 2011

Pakej Photoshoot - Pakej Superior

0 comments
Amat sesuai untuk merakam kenangan:

Sambutan ulang tahun perkahwinan
Potrait
Memori bersama keluarga
Memori perkembangan anak tercinta
Memori bersama kawan-kawan
Star pet
Kiddies
* Caj pengangkutan dan penginapan akan dikenakan untuk majlis di luar kawasan Johor Bahru.

Wednesday, November 2, 2011

Pakej Photoshoot - Pakej Deluxe

0 comments
Amat sesuai untuk majlis :

Sambutan Hari Jadi

Majlis Akad Nikah

Majlis Pertunangan

Majlis Akikah


* Caj pengangkutan dan penginapan akan dikenakan untuk majlis di luar kawasan Johor Bahru.

Monday, October 31, 2011

Pakej Photoshoot - Pakej VIP (Wedding)

0 comments

* Caj pengangkutan dan penginapan akan dikenakan untuk majlis di luar kawasan Johor Bahru.

Wednesday, August 24, 2011

Photobook - Persandingan Shareena & Nazmi

0 comments
Item : PhotoWrap HardCover Book
Saiz : Large Potrait  (12 x 15)
Price: RM 390  
(Not include the Photoshoot session)
Page : 40 Pages
Concepts : Majlis Persandingan

Alhamdulillah...
Terima kasih kepada Puan Shareena dan En. Nazmi kerana sudi menggunakan perkhidmatan Khai Mohd Photography dalam menjayakan Majlis Persandingan di Dewan Komuniti Tun Razak Cheras pada 23 Julai yang lalu.Terima kasih kerana percaya akan perkhidmatan kami kerana walaupun hanya deal melalui email dan telefon, tetapi komitmen yang diberikan oleh kedua-dua pihak sangat memberangsangkan..

Tepat jam 11 pagi, team KHAI MOHD PHOTOGRAPHY tiba di Dewan tersebut sehingga photoshoot berakhir di Tasik Permaisuri utk "Outdoor Photoshoot Session". Bukan itu sahaja, Puan Shareena dan En Nazmi juga memberi kepercayaan kepada kami utk menyiapkan photobook, sticky album dan juga photo frame yang bersaiz besar. Pendek kata cukup lengkap pakej yang diambil oleh Pihak pengantin. Harap Puan Shareena dan En. Nazmi berpuas hati dengan hasil kreativiti kami. Alhamdulillah...photobook dan item2 lain telah pun selamat sampai ke tangan pihak tuannya tengahari tadi (24/08/2011)

p/s: Pihak kami tak sempat nak snap2 semu items yang diberi kepada Pihak pengantin akibat kesuntukan masa utk mengejar pos laju supaya items dapat diterima sebelum raya...harap gambar2 dibawah dapat menjadi bukti akan komitmen yang diberi oleh kedua2 pihak..



Our team!!!


Ader style lah!!!


Semua kena sporting!!!







For more info & booking, please contact :


Sunday, June 5, 2011

Manisnya senyuman mu...

1 comments

Manisnya Senyuman Mu

Artist: Elite
Ku rasa...satu dunia sudah mengerti perasaan ku ini
Mengapa oh! mengapa takkan kau sedar ku mendampa
Ataupun...dikau sengaja diam berpura memendam rahsia
Segeralah oh! segera ku tahu kau hanya bermain masa

Semakin sering kita bertemu
Semakin terpaut rasa cintaku
Hari demi hari ku tetap menanti
Namun mula mula langkah pertama

Mata bertentang mata adakah kau terasa
Cinta kian memekar dihati kita
Kau istimewa paling utama yang satu
Betapa manisnya senyumanmu
Debaran penuh makna kelu tidak terkata
Sering kali terjadi bila kau disisi
Namun yang pasti membuat ku jatuh hati
Oh! manisnya,manisnya senyumanmu

Pabila aku terdengar
Lagu cinta ku terkenang kepada mu
Aku merindu oh! merindu
Senyumanmu yang menawan kalbu

Semakin sering kita bertemu
Semakin terpaut hatiku padamu
Jika kau pun juga rasa yang ku rasa
Apa yang kau pinta katakan saja

Thursday, May 19, 2011

Photobook - Convocation || Nurul Aini from Sabah

2 comments

Item : PhotoWrap HardCover Book
Saiz : Large Potrait  (12 x 15)
Price: RM 390  
(Not include the Photoshoot session)
Page : 40 Pages + EXTRA 10 PAGES
Concepts : CONVOCATION


Terima kasih kepada Nurul Aini kerana memberi kepercayaan kepada Khai Mohd Photography utk mengambil Pre-convo dan Past-Convo Photoshoot pada 27 & 28 March yang lepas. Pertama kali pihak Khai Mohd Photography mendapat panggilan dari Sabah, ia membuatkan kami keterujaan yang bermakna kerana ini pertama kali pihak kami mendapat customer dari sabah.

Antara faktor yang menarik mengapa Cik Aini memilih khai mohd photography selaku photographernya adalah beliau tertarik dengan idea-idea dan hasil-hasil yang dilihat dalam blog. Selain faktor harga yang sangat-sangat munasabah jua.

Terima kasih kepada Cik Aini atas kepercayaan tersebut. Memang sporting habis Cik Aini dan family yg semuanya dari Sabah. Pihak kami sangat2 puas hati dapat bekerjasama dengannya walaupun ini kali pertama kami bertentang mata. Entah bila pula kami dapat berjumpa. Katanya insyallah kalau dia kahwin nanti, khai mohd photography menjadi pilihan..<wink wink>


Kini photobook dengan versi baru..
Ader kotak yang mana kami juga boleh design atas kotak tersebut
(Yg atas tu layout kosong)


Tahniah daripada kami


Kenangan masa minggu orientasi jua diabadikan dalam photobook ini


Semasa berkhemah dengan rakan2..


Expedisi Gunung Kinabalu


Photoshoot from Khai Mohd Photography


Kenangan indah bersama rakan2..


The large potrait photobook + EXTRA 10 pages more


DVD- semua photoshoot diabadikan dalam ini


Lengkap pakejnya..
Super 8R 

Alhamdulillah..baru pagi tadi album tersebut dipos ke sabah...

For more info & booking, please contact :


Wednesday, May 11, 2011

Photobook Ready to Print - Convocation

0 comments

Langkah seorang yang akan berjaya kelak..
Insyaallah...

For more info & booking, please contact :


Photobook - Si Comell || Adik Nur Amirah Farhanah

3 comments
Item : Softcover Book
Saiz : Small landscape (8 x 6)
Price: RM 118
Page : 40 Pages
Concepts : My baby's diary


Punyalah lama tak berupdated blog ni...
Almost 1 month ago tak updated..
Gara-gara tuan punya blog yang amat bizi dengan kerja dan holidaynya..:)

Ok lah....kita mulakan dengan photobook adik comel Nur Amirah Farhanah ni..
Dah selamat sampai pun kat tuan punya pada 29 April lepas..
Photobook ini redeem hasil kemenangan contest yang mana Khai Mohd Fotografi merupakan salah seorang penaja utk hadiah2 para pemenang..


Aksi yang sangat mencuit hati..


Saat-saat manis semasa masih bayi dahulu..


Si cilik makin besar..


Senyuman yang ceria


Pasti photobook ini membangkitkan nostalgia pabila adik comel ni besar kelak..


Riang ria si manja..


Ready for courier..

For more info & booking, please contact :




Tuesday, March 29, 2011

Sneak Peak || Convocation Photoshoot

0 comments
Tarikh: 26 - 27 March 2011
Lokasi: Sekitar UTM
Konsep: Konvokesyen


Details later...

For more info & booking, please contact :


Friday, February 18, 2011

Cara-cara membuat tempahan photobook

0 comments
Berikut merupakan step proses kerja membuat tempahan photobook Khai Mohd Photography (KMP):


1. Anda pilih jenis photobook yang anda berkenan di sini


2. Anda pilih gambar yang ingin di jadikan memori dalam photobook ini (sekitar 100 - 150 keping).
Tapi pastikan:
a. Gambar-gambar tersebut tidak blur
b. Gambar-gambar tesebut tidak gelap / rosak



3. Setelah anda pilih gambar tersebut, maka anda bolehlah burn gambar tersebut dalam bentuk CD/DVD. Kalau tak pandai burn dalam CD/DVD, anda boleh save dalam pen drive (akan dipulangkan). Kalau anda hendak tulis noted dalam tu pun tak pe...senang sikit Khai Mohd nak buat study case



4. Dah siap burn gambar tersebut...maka anda bolehlah pos kepada:


KHAI MOHD PHOTOGRAPHY
NO 48-A, JALAN ENAU 15,
TAMAN TERATAI, 81300,
SKUDAI, JOHOR
TEL : 012-7507659

5. Apabila CD/DVD tersebut telah sampai ke tangan KHAI MOHD PHOTOGRAPHY, maka KMP pun mula la buat study case tentang gambar anda itu. (mengambil masa 1-2 hari). Jika ada yang tak faham mengenai perjalanan gambar tersebut, KMP akan menghubungi anda. Semasa proses ini, anda perlu membayar deposit sebanyak 50% ke :


Akauan  : Maybank
No akaun : 151306007465
Nama : KHAIRUDDIN MUHAMMAD
email : khairuddin15350@yahoo.com
(sila sms detail pembayaran ke 012-7507659 )

6. Setelah itu, bermulalah proses EDTING + LAYOUT. (mengambil masa maksimum 2 minggu)



7. Setelah siap editing + layout, KMP akan hantar layout tersebut melalui email kepada anda untuk semakan. 

8. Setelah anda berpuas hati mengenai layout tersebut, maka full payment perlu dijelaskan. Dan KMP akan hantar photobook tersebut ke kilang untuk proses cetakan (mengambil masa maksimum 1 minggu)

9. Setelah siap di cetak , KMP akan pos laju photobook tersebut kepada anda ( FOC)



10. Anda terima...maka selesai lahhhh... (purata keseluruhan kerja adalah 3 minggu - 4 minggu)



Jika ada pertanyaan bolehlah sms/call

012-7507659
Khai Mohd

Friday, January 28, 2011

Photobook - Family Photoshoot || Anwar + Azlyna + Daniel ||

1 comments

Item : PhotoWrap Hardcover Books
Saiz : Large Landscape (12 x 15)
Price: RM 390
Page : 40 Pages
Concepts : Family photoshoot

Aishhh...gambar dah 2 hari dalam draft.. Ni baru free sikit nak berceloteh..:)

Alhamdulillah....Photobook milik Keluarga Anwar ni telah pun selamat diserahkan kepadanya semalam. Beserta dengan CD serta juga Gambar saiz 8R 1 pc.. Sangat suka dengan konsep yang dibincang oleh kedua2 pihak kami ni. Nampak klasik dan unik. Kombinasi warna yang dipilih utk photobook ini memang tepat. Penuh warna warni. Hardcover yang begitu elegan kerana keseluruhan cover tersebut di wrap dengan photo yang begitu bermakna. Terima kasih kepada keluarga Anwar kerana percaya akan perkhidmatan kami. 




BECAUSE THEY LOVE MY FAMILY!!!

 COVER DEPAN






COVER BELAKANG


For more info & booking, please contact :


Monday, January 24, 2011

Budak kacamata hitam!!!

2 comments
Pabila kanak2 pun mahu bergaya seperti orang dewasa..


Si adik pinjam sunglasses si kakak..


Dan si kakak pula pinjam sunglasses ibunya...

Taken by: Canon EOS 450D, lens 50mm f1.8

Tuesday, January 18, 2011

Photobook - Wedding & Outdoor Photoshoot || Shahrul + Aby

0 comments

Item : PhotoWrap Hardcover Books
Saiz : Large Landscape (12 x 15)
Price: RM 390
Page : 40 Pages
Concepts : Wedding & Outdoor Photoshoot

Hohohoho...
Setelah sekian lama tak updated, baru hari ni terkejar2 nak updated..
Sedangkan masih ader lagi photoshoot + photobook yang masih menunggu senarai untuk diupdated..

Photobook Shahrul + Aby ni telah pun selamat diserahkan kepada pemiliknya 3 minggu yang lalu...ye...3 minggu yg lalu..hehe...sekarang baru terhegeh2 nak updated...biasalah, kita ni time sibuk, memang sibuk, time relax, tak der keje pulakkan..

Alhamdulillah....pasangan pengantin ini memang sangat sporting semasa sesi outdoor photoshoot. Actually ini bukan pre wedding photoshot yer..tapi post wedding photoshoot. Sangat suka dengan komitmen yang diberi oleh pasangan mempelai ini. SPORTING + FUN!!!
Semoga jodoh kaliam berpanjangan...Aminnnnn...




Cover depan, full photobook wrapped...










For more info & booking, please contact :