Wednesday, December 29, 2010

2 photobooks ready to print

0 comments

Just short updated!!




Wowww!!! There are still many photoboks waiting queue to print!!!!!
Do you interested to make your own photobook??


For more info & booking, please contact :


Monday, December 27, 2010

Kelas Asas Fotografi Kembali Lagi!!!

0 comments
Atas Permintaan Ramai..
Kelas Asas Fotografi kembali lagi..
Kali ini dengan lebih ramai dan lebih hebat..

Details:

Tarikh: 30 Disember 2010
Hari: Khamis
Masa: 8.30 pagi - 1.00 tengahari
(Kalau tak faham jugak, kita belajar sampai lebam..haha)
Tempat: Hutam Bandar Mutiara Rini *MPJBT*
Bayaran: RM88
(Tersangat lah berbaloi dengan ilmu yg dipelajari)



Sebarang persoalan boleh diajukan kepada Khai Mohd Photography - 012 7507659


Tuesday, December 21, 2010

Maybank Garden Party

0 comments

Tarikh: 18 Disember 2010
Masa: 11 pagi - 7.30 malam
Tempat: Ballroom The Zon Hotel
Concept: High Tea Garden
Official Pgotographer: Wafin Studio
Assistant Photographer: One of the team is Khai Mohd Photography

Description: 

Gambar2 dibawah diambil dari FB Wafin Studio. Terima kasih kepada Wafin Studio atas kepercayaan kepada Khai Mohd Photography untuk sama-sama menjayakan Maybank Garden Party tersebut. Pengalaman disitu telah memberikan satu impak yang besar kepada Khai Mohd Photography kerana ramai staff Maybank merupakan customer Pusat Bahasa Pelangi.Naik segan Odin nak amik gambar..ekekke..kejap2.."cikgu2..amik gambar saya"..."eh ni bukan cikgu Khai ke"..hahaha..
Pengalaman manis semua tu...
Walaubagaimanapun, pengalaman bersama Team Wafin Studio merupakan pengalaman the best kerana semuanya sporting2.....


 


Khai Mohd Photograpy yag sedang asyik mengambil gambar..




p/s: Tengah menunggu memory card dari Wafin Studio 




Monday, December 13, 2010

The 100 strangers potrait project

2 comments


Lokasi : Sekitar Bandaraya Johor Bahru
Tarikh :05.12.2010
Model : Strangers
Tema : Potrait
Using : Lens 70-200mm f2.8 
Photographer : Khai Mohd Photography


Discription:

Seawal jam 8.30 pagi, semua photographer yg terlibat berkumpul untuk sesi photoshoot berkumpulan. Kemudian setelah diberi penerangan ringkas berkenaan projek ni, maka semua photographer bergarak ke haluan masing2 untuk mencari "strangers" yang diingini. Pelbagai ragam dan reaksi yg dapat dirakamkan semasa shooting berjalan. Program ini adalah anjuran


Sekutu Empayar Kukubesi

Inilah hasilnya sebelum dan selepas edit...Gambar-gambar yang telah diedit akan dihantar ke PAKATAN SULIT untuk dijadikan bahan poster

p/s:* sepatutnya limit 10 strangers per person...tapi akibat kekangan masa ini sahaja yg sempat disnap...hehe












Group Session

CREDIT TO: PAKATAN SULIT

Thursday, December 9, 2010

Photobook - Universal Studio Singapore (Shukri Shahran)

0 comments
Item : Photowrap Hardcover Book
Saiz : Large Landscape (15 x 12)
Price: RM 390
Page : 40 Pages
Concepts : Travel

Discription:

Photobook USS yg merakamkan kegembiraan dan keterujaan mereka sekeluarga telah selamat di berikan kepada adik Shukri Shahran ahad lepas (5/12/2010). Semestinya detik2 kegembiraan mereka yg tak terkata itu pasti akan menjadi memori indah buat mereka pada masa-masa akan datang. Photobook yg mengambil masa 2 minggu untuk siap ini memang amat dinanti-nantikan oleh mereka sekeluarga.

(Maaf...pihak Khai Mohd Photography tak sempat nak snap2 photobook  tersebut...snap dengan tuannya pun boleh lah kan..hehe)





For more info & booking, please contact :


Wednesday, December 8, 2010

Betul-betul Kawwww

0 comments
Sneak Peek!!!!


Ini baru betul2 kawwww...
Kaki tak jejak bumi..
Rambut betul2 macam api membara!!!


For more info & booking, please contact :


Thursday, December 2, 2010

Photobook ready to print - UNIVERSAL STUDIO SINGAPORE

0 comments
Photobook kepunyaan adik Shukri Shahran ni sebenarnya telah dihantar utk di cetak pada hari ahad lalu (28/11). Tapi disebabkan kesuntukan masa, hari ini baru berpeluang utk updated. Photobook ini pasti mengamit memori adik Shukri Shahran bersama keluarganya. Kita tunggu dan lihat hasilnya nanti



For more info & booking, please contact :



Wednesday, November 24, 2010

One Happy Princess in the Garden

1 comments
Lokasi : Playground Bandar Pulai Jaya
Tarikh : 14.11.2010
Model : Damia Aleesya (3 tahun)
Tema : Kiddies Photoshoot
Using : Lens 70-200mm f2.8 
Photographer : Khai Mohd Photography








Friday, November 19, 2010

Photobook - Majlis pertunangan & ijab qabul Nisa + Aloy

2 comments
Item : Photowrap Hardcover Book
Saiz : Large Landscape (15 x 12)
Price: RM 390
Page : 40 Pages
Concepts : Wedding

Discription:


Alhamdulillah....niat di hati pemilik photobook ini utk mendapatkan photobooknya sebelum Hari Raya Aidiladha rabu lepas, telah terlaksana jua. Photobook ini telah selamat di poskan kepada pemiliknya sabtu lepas (13/11/2010). Khai Mohd Photography ingin mengucapkan terima kasih kepada Nisa kerana walaupun jauh, namun atas dasar kepercayaan, akhirnya hasilnya sangat memuaskan hati kedua-dua pihak. Moga rumahtangga kalain utuh hingga ke syurga..Aminnnn










For more info & booking, please contact :




Tuesday, November 9, 2010

Photobook ready to print - Nisa & Aloy

0 comments

Photobook ini adalah ekslusif untuk Nisa dan Aloy yg melangsungkan Majlis pertunangan dan perkahwinan mereka pada 7 syawal yang lepas. Setiap perincian dan penelitian dilakukan untuk menghasilkan sebuah photobook ini mengikut citarasa pesangan pengantin. Apa2 pun kita tunggu pabila photobook ini siap untuk melihat hasilnya.



For more info & booking, please contact :


Friday, November 5, 2010

Photobook - Junainah & Amir (Book 2)

0 comments

Item : PhotoWindow Hardcover Book
Saiz : Medium Landscape (11 x 8.5)
Price: RM 248
Page : 40 Pages
Concepts : Wedding

Discription:

Photobook yg dibuat khas untuk gambar2 rewang, gambar2 sanak saudara dan juga gambar2 kenangan bersama tetamu yang datang...photobook di bawah aderlah jenis photowindow....








For more info & booking, please contact :


Wednesday, November 3, 2010

Photobook - Junainah & Amir (Book 1)

1 comments
Item : Photowrap Hardcover Book
Saiz : Large Landscape (15 x 12)
Price: RM 390
Page : 40 Pages
Concepts : Wedding

Discription:

Majlis akad nikah dan kenduri doa selamat yang telah di ijab qabulkan pada tahun lepas 08/08/09, telah selamat dibadikan dalam photobook ini. Gambar2 diberi kepada khai mohd photograpy untuk dilakukan sedikit editing dan touch up, supaya semua gambar2 nampak lebih bermaya.Gambar2 semua ni adalah diambil oleh photographer mereka sendiri.Khai Mohd Photography hanya bertanggungjawab untuk melakukan penyusunan gambar dan menyiapkan photobook ini sahaja. Kini pasangan pengantin telah pun mempunyai seorang anak yang comel.Tahniah daripada khai mohd photography. 


















For more info & booking, please contact :


Friday, October 29, 2010

2 wedding photobooks ready to print - Jun & Amir

0 comments
Alhamdulillah....khai mohd photography telah menyiapkan 2 design photobook kepunyaan JUN & AMIR...Walaupun mereka telah diijab kabulkan pada setahun yang lalu, namun detik2 indah dan berharga mereka tetap terpahat di memori.....kini pasangan pengantin ini tidak sabar2 untuk memiliki photobooks mereka pabila siap nanti...




Cover untuk PhotoWrap Hardcover Books, saiz 15 x 12



Memandangkan photobook yang ke dua ini adalah jenis PhotoWindow Hardcover Books, saiz 11 x 8.5,
maka covernya aderlah jenis plain dan hanya ader satu gambar sahaja yg memenuhi window tersebut, jadi gambar diatas adalah bahagian dalamnya..

For more info & booking, please contact :