Wednesday, December 29, 2010

2 photobooks ready to print

0 comments

Just short updated!!




Wowww!!! There are still many photoboks waiting queue to print!!!!!
Do you interested to make your own photobook??


For more info & booking, please contact :


Monday, December 27, 2010

Kelas Asas Fotografi Kembali Lagi!!!

0 comments
Atas Permintaan Ramai..
Kelas Asas Fotografi kembali lagi..
Kali ini dengan lebih ramai dan lebih hebat..

Details:

Tarikh: 30 Disember 2010
Hari: Khamis
Masa: 8.30 pagi - 1.00 tengahari
(Kalau tak faham jugak, kita belajar sampai lebam..haha)
Tempat: Hutam Bandar Mutiara Rini *MPJBT*
Bayaran: RM88
(Tersangat lah berbaloi dengan ilmu yg dipelajari)



Sebarang persoalan boleh diajukan kepada Khai Mohd Photography - 012 7507659


Tuesday, December 21, 2010

Maybank Garden Party

0 comments

Tarikh: 18 Disember 2010
Masa: 11 pagi - 7.30 malam
Tempat: Ballroom The Zon Hotel
Concept: High Tea Garden
Official Pgotographer: Wafin Studio
Assistant Photographer: One of the team is Khai Mohd Photography

Description: 

Gambar2 dibawah diambil dari FB Wafin Studio. Terima kasih kepada Wafin Studio atas kepercayaan kepada Khai Mohd Photography untuk sama-sama menjayakan Maybank Garden Party tersebut. Pengalaman disitu telah memberikan satu impak yang besar kepada Khai Mohd Photography kerana ramai staff Maybank merupakan customer Pusat Bahasa Pelangi.Naik segan Odin nak amik gambar..ekekke..kejap2.."cikgu2..amik gambar saya"..."eh ni bukan cikgu Khai ke"..hahaha..
Pengalaman manis semua tu...
Walaubagaimanapun, pengalaman bersama Team Wafin Studio merupakan pengalaman the best kerana semuanya sporting2.....


 


Khai Mohd Photograpy yag sedang asyik mengambil gambar..




p/s: Tengah menunggu memory card dari Wafin Studio 




Monday, December 13, 2010

The 100 strangers potrait project

2 comments


Lokasi : Sekitar Bandaraya Johor Bahru
Tarikh :05.12.2010
Model : Strangers
Tema : Potrait
Using : Lens 70-200mm f2.8 
Photographer : Khai Mohd Photography


Discription:

Seawal jam 8.30 pagi, semua photographer yg terlibat berkumpul untuk sesi photoshoot berkumpulan. Kemudian setelah diberi penerangan ringkas berkenaan projek ni, maka semua photographer bergarak ke haluan masing2 untuk mencari "strangers" yang diingini. Pelbagai ragam dan reaksi yg dapat dirakamkan semasa shooting berjalan. Program ini adalah anjuran


Sekutu Empayar Kukubesi

Inilah hasilnya sebelum dan selepas edit...Gambar-gambar yang telah diedit akan dihantar ke PAKATAN SULIT untuk dijadikan bahan poster

p/s:* sepatutnya limit 10 strangers per person...tapi akibat kekangan masa ini sahaja yg sempat disnap...hehe












Group Session

CREDIT TO: PAKATAN SULIT

Thursday, December 9, 2010

Photobook - Universal Studio Singapore (Shukri Shahran)

0 comments
Item : Photowrap Hardcover Book
Saiz : Large Landscape (15 x 12)
Price: RM 390
Page : 40 Pages
Concepts : Travel

Discription:

Photobook USS yg merakamkan kegembiraan dan keterujaan mereka sekeluarga telah selamat di berikan kepada adik Shukri Shahran ahad lepas (5/12/2010). Semestinya detik2 kegembiraan mereka yg tak terkata itu pasti akan menjadi memori indah buat mereka pada masa-masa akan datang. Photobook yg mengambil masa 2 minggu untuk siap ini memang amat dinanti-nantikan oleh mereka sekeluarga.

(Maaf...pihak Khai Mohd Photography tak sempat nak snap2 photobook  tersebut...snap dengan tuannya pun boleh lah kan..hehe)





For more info & booking, please contact :


Wednesday, December 8, 2010

Betul-betul Kawwww

0 comments
Sneak Peek!!!!


Ini baru betul2 kawwww...
Kaki tak jejak bumi..
Rambut betul2 macam api membara!!!


For more info & booking, please contact :


Thursday, December 2, 2010

Photobook ready to print - UNIVERSAL STUDIO SINGAPORE

0 comments
Photobook kepunyaan adik Shukri Shahran ni sebenarnya telah dihantar utk di cetak pada hari ahad lalu (28/11). Tapi disebabkan kesuntukan masa, hari ini baru berpeluang utk updated. Photobook ini pasti mengamit memori adik Shukri Shahran bersama keluarganya. Kita tunggu dan lihat hasilnya nanti



For more info & booking, please contact :