Tuesday, September 7, 2010

Kelas Asas Photography - For Studens

Tarikh : 29 Ogos 2010
Lokasi : Istana Garden JB & Danga Bay


Antara xtvt yg paling menarik atau lebih tepat ialah first experienced kami ialah...
Kisah "Kelas Asas Fotografi" yg dikelolakan oleh "khai mohd fotografi"
Tercetusnya idea nak buat kelas fotografi ni adalah requested by my students..

Actually ramai students yg berminat nak join...
Cuma disebabkan hari sabtu aritu ader SEKOLAH GANTI kat sekolah masing2...
Then TUISYEN pula diforwardkan  ke hari ahad...
So hanya beberapa kerat students jer yg boleh join kelas ni..
Aishhhh....kenapalah sekolah2 ni lambat keluar pekeliling sekolah ganti..
Kan dah menyebabkan banyak pihak yang susah..

Walau cam mana pun..
Ader gak blogger dan kawan2 FB yg nak join kelas ni...
So, boleh jer sebab kelas ni memang utk basic class kan...
The more the merrier..

Cuma last minute lynn hamzah terpaksa tarik diri sebab ikut husband gi melaka,
Rasyiqah Hanina(alamak, i ader FB you jer) lak tak dapat hadir atas sebab 2 tertentu..
Oraittt...no hal...sebab insyallah lepas raya ader lagi kelas untuk "MOMMIES" lak...
Kali ni tempat yg lagi best dan cantik..

Ok jom kita tgk sedikit sedutan dari kelas tersebut..
Actually tak banyak gambar disebalik tabir ni..
Kena tunggu gambar dari kamera peserta dulu lah yer...




Eh eh bear + flower ni jadi model utk outing kali ni rupanya..



Tapi apa2 pun memang terpaksalah khai mohd fotografi guna model tak berbayar :) ni jugak...
 Benda hidup senang nak berinteraksi dengan photographer....ekekek



Macam2 angle dan sudut para peserta belajar semalam..



Dari satu tempat, ke satu tempat peserta cuba praktikkan apa teori yang diajar..


Tak sabar nak tunggu para peserta upload gambar masing....
Mesti penuh kamera diaorg dengan muka model tak berbayar ni kan...


Buat julung2 kalinya...KMP telah mendera para peserta perempuan untuk baring, guling-guling, meniarap, mencangkung, bertinggung semata2 nak para peserta berpuas hati dgn gambar masing2...
Dan yg bestnya...uols semua sporting lah...you ROCK babe..
 Tak pernah lagi tgk peserta pompuan buat style ekstrem cam tu...


Yg jadi juru sampai: Khai mohd
Anjuran : Khai mohd photography
Yang jadi model tak berbayar: Ibu damia
Yang sudi guling2 dan baring atas tanah: 
1. Sall Amran
2. Syana
3. Aza Shafiza
4. Zurika maya
5. Shukri Shahran


Terima kasih  kepada para peserta yg join kelas ni..
Tu pun dah ader yg request lepas raya cepat2 buat kelas lagi...
Hehehe...insyallah..







1 comments:

aminuddin said...

Bila nak Wat lagi....

Post a Comment